Building KA Infill and Level 5 refurbishment

Deakin is increasing space and creating a modern and flexible new work environment through the redevelopment of Building KA at the Waurn Ponds Campus.

Project summary

Status

Construction

Completion date

Mid 2020

Project manager

Adam Fletcher
+ 61 3 5227 3431
adam.fletcher@deakin.edu.au

Changing space

Due for completion by mid 2020, the redevelopment will include:

  • infill of the courtyard to create more floor space on Levels 3, 4 and 5
  • soft fit out of the new floor space of Levels 3 and 4
  • full refurbishment of Level 5.

As a key design feature, the courtyard infill will not only create additional space on Level 5, but also on Levels 3 and 4. Influenced by the successful Building M and Atrium project at Burwood, this will bring natural light into the lower levels of the building and provide a central space to co-locate teams.

Artist's impressions

A new-look workspace

The new-look Building KA will introduce Deakin's Workspace Principles, providing an effective, engaging and efficient workspace that responds to the different ways people work.

On Levels 3 and 4, the new space will be connected into existing workspaces. It will have a soft fit out and flexible layout to suit a range of potential future uses.

The interior of Level 5 will be demolished, totally rebuilt and integrated with the new floor space of the infill, providing Faculty of Science, Engineering and Built Environment (SEBE) teams with a completely new, contemporary workspace.

The new design increases the amount of seating capacity as well as the number of shared spaces which will support better cross-team collaboration.

This project will provide more natural light, intelligent zoning of workstations and a variety of workspace types to suit specific work-based types, a higher standard of design and finish, additional and upgraded amenities, and improved thermal comfort.

Download the project fact sheet